Дізнатися більше інформації про диспоузери

Відповіді на типові запитання



Диспоузер - він же подрібнювач харчових відходів для кухні. Монтується під мийку і здатний перемелювати залишки овочів, фруктів, яєчної шкаралупи, макаронів, круп, хлібних кірок, недопалків, одноразових серветок.

Переваги диспоузера для кухні незаперечні, щодня все більше і більше господинь насолоджуються їх використанням. Диспоузер зменшує в рази вірогідність засмічення труб, розвантажує ваше відро для сміття, принцип його роботи заснований на самоочищенні. 

Витрата на електроенергію не буде такою значною, виробники подбали і про це. Настійно рекомендуємо, щоб установка диспоузера здійснювалася кваліфікованими фахівцями.

 

Disposer

 

Найбільш поширені запитання про подрібнювачі харчових відходів:

 

  • Як багато місця займає диспоузер ?
    Сучасні подрібнювачі (утилізатори, диспоузери) харчових відходів компактні для встановлення під кухонною мийкою. При цьому залишається досить багато вільного місця під стільницею, щоб підвести до подрібнювача посудомийну машину або встановити сістему зворотного осмосу.
  • Чи потрібна для диспоузера спеціальна мийка?
    Подрібнювачі (диспоузери) харчових відходів встановлюються в будь-які мийки з нержавіючої сталі, штучного каменю, або в будь-які інші мийки, діаметр зливного отвору яких становить ~ 90 мм. Зливний отвір в мийці з нержавіючої сталі збільшується за допомогою спеціального фірмового пристосування, (ця робота повинна проводитися кваліфікованим фахівцем). Подрібнювач (утилізатор, диспоузер) харчових відходів може бути встановлений як в двох- (трьох-) секційну, так і в односекційні мийки.
  • Наскільки простий в установці подрібнювач харчових відходів?
    Кожен подрібнювач харчових відходів забезпечений докладною покроковою інструкцією по установці російською або українською мовою. В принципі, саме приєднання подрібнювача (утилізатора, диспоузера ) харчових відходів до мийки може виконати будь-яка людина "з руками", але підключення подрібнювача до каналізації повинно здійснюватися, як мінімум, кваліфікованим сантехніком.
  • Як користуватися диспоузером?
    Спочатку Ви відкриваєте холодну воду, потім включаєте подрібнювач харчових відходів, завантажуєте в нього харчові відходи невеликими порціямиПодрібнювач (диспоузер) перемелює їх за 20 - 30 секунд. Ви виключаєте подрібнювач (утилізатор, диспоузер) харчових відходів і закриваєте воду. Весь процес подрібнення займає не більше хвилини.
  • Як працює подрібнювач харчових відходів?
    Відходи їжі потрапляють в дробильну камеру (камеру подрібнення), на дні якої знаходиться та обертається зі швидкістю 1450-2600 об/хв металевий диск. За рахунок відцентрової сили відходи розподіляються по її стінках, на яких знаходяться спеціальні самозагострювальні терки. Подрібнення відбувається за рахунок тертя відходів про ці терки. Крім цього, на диску знаходяться спеціальні кулачки, які служать для попереднього дроблення твердих відходів, а також для розтирання відходів про терки на стінках камери. Подрібнені відходи крізь отвори в диску змиваються водою прямо в каналізаційну трубу. Розмір подрібнених часток не перевищує 3 мм. Для запуску деяких подрібнювачів (диспоузерів) харчових відходів може використовуватися звичайний вимикач, виведений на стіну від електричного кабелю, однак це не вважається сьогодні традиційним способом. Для більшої зручності та безпеки рекомендується використовувати спеціальний пневматичний вимикач, який став сьогодні незмінним атрибутом практично будь-якого подрібнювачаКнопка пневмовимикача може бути встановлена на стільницю поблизу мийки або прямо на мийку, але не в зону прямого попадання води. Кнопка з'єднується повітряним шлангом з вбудованим в корпус подрібнювача вимикачем (мікрік). При натисканні на кнопку, повітря по шлангу тисне на вимикач - подрібнювач вмикається. При наступному натисканні - вимикається. Оскільки до пневмокнопки приєднаний тільки повітряний шланг, а не електричні дроти - Ви цілком спокійно можете вмикати подрібнювач мокрими руками, а також не боятися потрапляння бризок на кнопку (що неминуче поблизу мийки, та чого все ж слід по можливості уникати).
  • Що можна кидати в подрібнювач ?
    Всі харчові відходи, такі як очищення овочів, фруктів, зелені, горіхів, насіння, риби; курячі, рибні кістки, яєчну шкаралупу; кірки баштанних культур; кісточки вишні, сливи. З нехарчових відходів подрібнювачі In Sink Erator , Status , Bort , Franke , Teka і Waste King переробляють: одноразові паперові рушники та серветки, недопалки. Рекомендується навіть кидати в нього курячі кістки для самоочищення приладу і каналізаційних труб. 
  • Що не можна кидати в диспоузер ?
    Побутовий подрібнювач харчових відходів не призначений для переробки НЕ ХАРЧОВИХ відходів і великих м'ясних кісток, а так же: качанів кукурудзи, лушпиння цибулі, великої рибної луски в великих кількостях, панцирів великих морських тварин (може статися засмічення каналізації). Великі фрагменти харчових відходів перед приміщенням в камеру подрібнення ми рекомендуємо розрізати на кілька дрібніших частин.

    Категорично забороняється потрапляння: ниток, мотузок, ганчірок, а так само будь-яких металевих предметів. Хоча навіть в цьому випадку прилад не вийде з ладу - спрацює вбудована система захисту. Після цього необхідно буде видалити сторонні предмети і провести перезапуск подрібнювачаНе рекомендується лити гаряче масло і окріп безпосередньо в зливний отвір подрібнювача.
  • Що буде, якщо диспоузер заклинить?
    Це трапляється вкрай рідко, наприклад коли в подрібнювач харчових відходів потрапляють харчові відходи підвищеної в'язкості або предмети високої щільності, заборонені вимогами по експлуатації приладу. Що робити, якщо диспоузер "забуксував"? Кожен подрібнювач харчових відходів забезпечений спеціальним шестигранним ключем, який дозволяє вручну провернути диск і витягти будь-який застряг предмет. Крім того, подрібнювач (утилізатор) харчових відходів має автоматичну систему захисту від перевантажень.

  • Як швидко засмічуються труби при роботі диспоузера ?
    Всупереч поширеному міфу подрібнювач не засмічуває КАНАЛІЗАЦІЮ, тому що поступово змиває подрібнені відходи, по суті тільки "забруднивши" воду. Сучасні утилізатори (диспоузери) безпечні, безшумні і довговічні. 

     
  • Що потрібно для обслуговування диспоузера ?
    Подрібнювачі харчових відходів спроектовані і виготовлені таким чином, що не вимагають ніякого спеціального обслуговування. Вони прості в обслуговуванні. Систематичне використання подрібнювача харчових відходів - найкраща профілактика. 

     
  • Послуга безкоштовного встановлення від постачальника за спеціальним талону
    Під можливістю безкоштовної установки мається на увазі базова установка подрібнювача , що включає в себе установку в зливний отвір мийки верхній частині приладу (т.зв. "башмак"), фіксація його притискними гвинтами, приєднання до нього нижній частині, тобто самого приладу, закріплення на корпусі приладу зливного патрубка для подальшого виведення в систему каналізації. Розетка для включення подрібнювача повинна знаходитися в межах досяжності (зазвичай це не більше 70-80см. Від корпусу приладу) з заздалегідь підведеними струмом. У підготовлене заздалегідь отвір встановлюється штатна пневмокнопка і приєднується до приладу пластикової повітряною трубкою. Прилад готовий до роботи і може бути перевірений до введення в експлуатацію будь-яким доступним способом. 

    Так як подальші послуги з підключення відносяться до додатковим, вони можуть бути зроблені за домовленістю з майстром за окрему оплату. Це може бути, як просвердлення отвори під пневмокнопку (за винятком поверхонь з натурального каменю), так і підключення установочного комплекту сполучних труб і сифона (якщо в ньому є нееобходімость ) до загальної системи каналізації (купується самостійно або обмовляється можливість придбання у майстри). Робота з електрикою не проводиться ні при яких умовах.
  • Якщо він все ж перестане працювати, чи можна користуватися мийкою?
    Навіть в цьому малоймовірному випадку ви можете користуватися мийкою як зазвичай. Подрібнювач харчових відходів виконує функцію звичайного сифона.
  • Наскілбки гучний диспоузер в роботі?
    Більшість клієнтів приємно дивуються з того, наскільки безшумно працює подрібнювач (диспоузер) харчових відходівМаксимальний шум при переробці кісток становить всього 50-70 дБ, причому подрібнювачі (диспоузери) харчових відходів нового модельного ряду набагато тихіше працюють, ніж їх попередники. Для порівняння: при роботі сучасної пральної машини шум досягає 30-40 дБ., в режимі віджимання 60-80 дБ.
  • Чи безпечний подрібнювач харчових відходів?
    Подрібнювачі харчових відходів сконструйовані згідно дуже строгим нормам безпеки США і Європи і тому при нормальному використанні вони абсолютно безпечні. У подрібнювачах харчових відходів не застосовуються ножі, немає ріжучих і гострих елементів. Подрібнення харчових відходів відбувається методом дроблення з використанням дробильних кулачків і кільця, які знаходяться глибоко всередині приладу і не становлять небезпеки.
  • Наскільки надійний диспоузер?
    Різні подрібнювачі харчових відходів мають гарантію від 1-го року до 8-ми років в залежності від моделі, але необхідність в гарантійному обслуговуванні виникає надзвичайно рідко. Немає нічого незвичайного в тому, що багато подрібнювачів (диспоузерів) харчових відходів працюють без проблем 15-ть і більше років.
  • Наскільки економічний подрібнювач відходів?
    Середня витрата води при використанні подрібнювача харчових відходів складає всього трохи більше 3 літрів в день на 1 особу. Загальна витрата води в родині зростає на 2.6% від загальної кількості використовуваної води на добу. Загальна витрата електроенергії на місяць при використанні 
    подрібнювача (утилізатора, диспоузера) харчових відходів з мотором потужністю 0.55 конячих сил, такий же як при використанні лампочки в 100 ват протягом 1 години! (3.7 Ватт / год).
  • При старті диспоузера виникає характерне металеве клацання?
    Нічого страшного, це є особливості конструкції дробильних лопаток деяких подрібнювачів. При старті вони змінюють положення і відбувається металеве клацання, після старту звук відразу змінюється на шум мотора.
  • Подрібнювач довго знищує відходи, як йому допомогти?
    При слабкому струмені води, подрібнювач довше перемелює відходи. Подрібнювачі категорично не можна включати без холодної води, тому що мотор охолоджується за рахунок беспосередньо холодної води. Допомогти диспоузеру переробити відходи швидше, можна за рахунок великого потоку води. Наприклад набрати в мийку велику кількість води і після цього включити диспоузерПри такому потоці води, диспоузер миттєво знищить всі відходи. 
  • З'явився поганий запах з диспоузера
    Іноді, диспоузер НЕ перемелює все відходи і вони осідають на верхній частині чаші диспоузера. Починають розмножуватися бактерії. Рекомендується перемолоти без води цілий лимон, додавши трохи соди. Диспоузер не можна чистити миючими засобами або хімією для прочищення стічних труб.
  • Потрібен мені подрібнювач харчових відходів?
    Подрібнювач - річ в господарстві незамінна! Без неї, звичайно, можна прожити. Втім також можна прожити і без мікрохвильовки, тостера, телевізора, стільникового телефону... пральної машини... та й взагалі, без світла в квартирі теж можна прожити.
    Скільки суперечок йде на тему: "Чи потрібна посудомийна машина, чи ні?". Одні вважають її необхідною і відразу купують. Інші - на противагу спочатку розповідають всім що вона їм не потрібна, що вони спокійно можуть помити посуд і руками, і взагалі вони дуже люблять мити посуд руками... а потім, в якийсь момент або купують посудомийку, або їм її дарують, і думка противників посудомийки кардинально змінюється.

    Те ж саме відбувається і з подрібнювачем. Дійсно, на перший погляд його роль на кухні здається несуттєвою (і не такою значущою, як у випадку з посудомийкою), поки не почнеш їм користуватися.